[new_badge]

Tamaioasa Romaneasca 36 PT 2019 dulce

75.00 lei TVA inclus
Livrare gratuita
Livrare Gratuită la comenzi de peste 500 LEI

Plătește în Siguranță Online

Livrare în 24-48h

An recoltă: 2019 Concentrația alcoolică (%vol): 12,7 Aciditatea totală (g/l acid tartric): 6,68 Zaharuri reducătoare (g/l): 60,3

Vinul este obținut din Tămâioasă românească Clona 36 Pt – selectată la Stațiunea de Cerceatre Pietroasa și omologată în 1982. Plantația se regăsește la o altitudine de aproximativ 240 m, pe calcare cochilifere și cu expoziție sudică.
Recoltată cu grija la final de Octombrie, vinificată în vase de inox unde a avut loc o macerare la rece, vinificată la temperatură controlată, maturată timp de 12 luni într-un mix de barrique-uri din stejar est-european, acest vin reprezintă cu mândrie cel mai consacrat vin pentru Pietroasa.
Vin este corpolent, extractiv, cu arome fine de fructe tropicale, miere, gutui şi un postgust de fructe supracoapte și vanilie care se integrează foarte bine în armonia generală a vinului. Prezintă culoare galben aurie, specifică vinurilor obținute din Tămâioasă românească,
Asocieri gastronomice recomandate: Prezenţa taninurilor moderate şi corpolența o recomandă la brânzeturi grase, cremoase. Aromele se asociază fericit cu peşte sau pui, preparat cu ierburi fine, precum şi cu produsele de patiserie sărate.

Aprecieri ale specialiştilor: Se recomandă a se consuma bine răcit, la 12-14ºC.

 

Informatii generale:

Cantitate: 750 ml 

Soi: Tamaioasa Romaneasca , clona 36PT

Recolta: 2019

D.O.C.: Dealu Mare – Pietroasa

Concentrație alcoolică: 12.7%

 

Informatii nutritionale:

100ml
Energie326.4kj/ 78kcal
Carbohidrati0.1 g

Contine cantitati mici de: grasime, grasimi saturate, proteina, sare

 

Ingrediente

Struguri (99,5%), Conservanti si antioxidanti: Sulfiti (sub 0,5%), Poliaspartat de potasiu (sub 0,5%)

 

Informatii privind  reciclarea

SticlaCapacPluta
GL 71FE 5FOR 51
sticlaplasticpluta
colectia de sticlacolectia de plasticcolectare dedicata deseurilor.

Verificati orientarile municipale locale. Separati componentele si eliminati-le in mod corect.

 

Producator:

Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, 

Statiunea Didactica de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura si Pomicultura Pietroasa Istrita

Str Statiunii nr. 1

Pietroasele, 127470

Buzau , Romania